Utstilling med Astrid Grue | 26.08 – 10.09


Vi starter høstens program her i Hamar Kunstforening med vakre keramikk- og porselensarbeider av keramiker Astrid Grue. I tillegg til keramiske skulpturer vil hun vise små objekter i porselen i forskjellige teknikker fra et porselensprosjekt hun for tiden jobber med.

Utstillingsåpning er lørdag 26. august kl. 13.00. Utstillingen varer t.o.m. søndag 10. september. Åpningstider er tors kl. 15-18, lør-søn kl. 12-16. Velkommen!

Grue arbeider hovedsakelig med keramiske skulpturer og dekorativ keramikk som skal fungere både i rom og på vegg. Skulpturene modelleres i leire, og det er mennesket som opptar henne mest. Hun jobber ofte med ansikter og bruker farger for å få frem ulike uttrykk. Overflatestrukturer er viktig for henne, og hun benytter gjerne materialer som tre, voks, bein, bladgull og hestehår i arbeidene sine.

Grue er nå bosatt i Fredrikstad og har verksted ved Hydrogenfabrikken, men  har tidligere bodd og arbeidet i Dalsbygda i Os i Østerdalen og er kjent for flere utsmykninger og dekorasjoner i Østerdalen. Hun er utdannet ved Bergen kunst- og håndverksskole, Kunstakademiet i Trondheim og Statens kunstakademi, og har blant annet blitt tildelt Hedmark fylkes kulturstipend. Grue har også laget et keramisk arbeid formet som et kvinneansikt som symboliserer Hedmark fylke som tildeles mottakere av Hedmark fylkeskommunes kulturpris.