Utstilling med Yngve Henriksen | 23.09 – 08.10


Hamar Kunstforening ønsker velkommen til en spennende maleriutstilling med billedkunstner Yngve Henriksen. På utstillingen vises malerier i olje og tempera på lerret.

Utstillingsåpning er lørdag 23. september kl. 13.00. Utstillingen varer t.o.m. søndag 8. oktober. Åpningstider er tors kl. 15-18, lør-søn kl. 12-16. Kunstneren vil være til stede under åpningen. Velkommen!

Yngve Henriksen (f. 1965) bor og arbeider i Lofoten, der han er født og oppvokst. Dette forteller kunstneren om arbeidet sitt:

Det handler om røtter, identitet, minner, og min egen historie på mange måter. Dette landskapet eier støy og stillhet, styrke og vemod. Det bor et stort lys i det, og et stort mørke. Jeg er ikke opptatt av det stedsspesifikke landskapet, men snarere en nordlig energi som både er av fysisk og mental karakter. Hver dag har sin historie, sitt avtrykk.

Utstillingen har fått tittelen «Oppløste landskap». Det henspeiler på en dreining i billedspråket mot et mer abstrahert uttrykk. Henriksen ser prosjektene sine som forskning, både rent visuelt, og i forhold til virkemidler og metoder knyttet til tempera og olje på lerret. Yngve Henriksen har sin utdannelse fra Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen, og Kunstskolen i Kabelvåg. Han hadde sin første separatutstilling i Galleri Boj, Stockholm i 1990. Han har hatt en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag, og er innkjøpt av offentlige og private samlinger.

For nærmere info / cv:  www.yngvehenriksen.no