Medlemsutstilling 2017 | 21.10 – 05.11

Lørdag 21.10 åpner Hamar Kunstforenings årlige medlemsutstilling. Nær femti medlemmer stiller ut og dette er årets viktigste utstilling for foreningen.

Utstillingen er ikke juryert og alle kreative medlemmer som ønsker det, gis en mulighet til å vise sine arbeider.

Utstillingen er svært mangfoldig og fargerik. Her finnes smykker, skulpturer, keramikk, foto, tekstil og bilder i mange teknikker som collage, akvarell, olje og akryl. Det er stor bredde blant utstillerne med et aldersspenn fra 16 til nesten nitti år, noen er profesjonelle kunstnere og noen har gjennom år, søkt opplæring og har  kunsten som en kjær hobby. Utstillingen står til 5.11 og det blir salg fra vegg. Kanskje julegavene kan berges i hus allerede nå?

 
Utstillingen varer t.o.m. søndag 5. november, og åpningstider er torsdag kl. 15–18, lørdag og søndag kl. 12–16. Velkommen!

Utstilling med Yngve Henriksen | 23.09 – 08.10


Hamar Kunstforening ønsker velkommen til en spennende maleriutstilling med billedkunstner Yngve Henriksen. På utstillingen vises malerier i olje og tempera på lerret.

Utstillingsåpning er lørdag 23. september kl. 13.00. Utstillingen varer t.o.m. søndag 8. oktober. Åpningstider er tors kl. 15-18, lør-søn kl. 12-16. Kunstneren vil være til stede under åpningen. Velkommen!

Yngve Henriksen (f. 1965) bor og arbeider i Lofoten, der han er født og oppvokst. Dette forteller kunstneren om arbeidet sitt:

Det handler om røtter, identitet, minner, og min egen historie på mange måter. Dette landskapet eier støy og stillhet, styrke og vemod. Det bor et stort lys i det, og et stort mørke. Jeg er ikke opptatt av det stedsspesifikke landskapet, men snarere en nordlig energi som både er av fysisk og mental karakter. Hver dag har sin historie, sitt avtrykk.

Utstillingen har fått tittelen «Oppløste landskap». Det henspeiler på en dreining i billedspråket mot et mer abstrahert uttrykk. Henriksen ser prosjektene sine som forskning, både rent visuelt, og i forhold til virkemidler og metoder knyttet til tempera og olje på lerret. Yngve Henriksen har sin utdannelse fra Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen, og Kunstskolen i Kabelvåg. Han hadde sin første separatutstilling i Galleri Boj, Stockholm i 1990. Han har hatt en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag, og er innkjøpt av offentlige og private samlinger.

For nærmere info / cv:  www.yngvehenriksen.no

Utstilling med Astrid Grue | 26.08 – 10.09


Vi starter høstens program her i Hamar Kunstforening med vakre keramikk- og porselensarbeider av keramiker Astrid Grue. I tillegg til keramiske skulpturer vil hun vise små objekter i porselen i forskjellige teknikker fra et porselensprosjekt hun for tiden jobber med.

Utstillingsåpning er lørdag 26. august kl. 13.00. Utstillingen varer t.o.m. søndag 10. september. Åpningstider er tors kl. 15-18, lør-søn kl. 12-16. Velkommen!

Grue arbeider hovedsakelig med keramiske skulpturer og dekorativ keramikk som skal fungere både i rom og på vegg. Skulpturene modelleres i leire, og det er mennesket som opptar henne mest. Hun jobber ofte med ansikter og bruker farger for å få frem ulike uttrykk. Overflatestrukturer er viktig for henne, og hun benytter gjerne materialer som tre, voks, bein, bladgull og hestehår i arbeidene sine.

Grue er nå bosatt i Fredrikstad og har verksted ved Hydrogenfabrikken, men  har tidligere bodd og arbeidet i Dalsbygda i Os i Østerdalen og er kjent for flere utsmykninger og dekorasjoner i Østerdalen. Hun er utdannet ved Bergen kunst- og håndverksskole, Kunstakademiet i Trondheim og Statens kunstakademi, og har blant annet blitt tildelt Hedmark fylkes kulturstipend. Grue har også laget et keramisk arbeid formet som et kvinneansikt som symboliserer Hedmark fylke som tildeles mottakere av Hedmark fylkeskommunes kulturpris.